Opleiding energetisch therapeut

Stap voor stap groeien naar professioneel therapeutschap


De tweejarige opleiding tot energetisch therapeut omvat 37 lesdagen die onderverdeeld zijn in 9 modules.
Gedurende de opleiding leer je een groot aantal energetische behandelingen voor verschillende lichamelijke en psychische klachten. Je kunt deze behandelingen meteen in de praktijk brengen. Je leert anamneses afnemen, energetische diagnoses te stellen, behandelplannen op te stellen en methodisch te denken en te handelen. Gaande de opleiding groei je om complexe zorgvragen te analyseren en te ontleden. Ook raak je steeds meer vertrouwd met de psychische en zielkundige oorzaken van aandoeningen en hoe je die aan cliënten overdraagt. Daardoor kun je jouw cliënten naast genezing ook inzicht geven in hun ziekteproces. Genezing en bewustzijn gaan namelijk hand in hand. In de laatste fase van de opleiding vindt de therapeutische vorming nog diepergaand plaats en verbeter je jouw gespreksvoering en coachvaardigheden. Zo groei je iedere lesdag stap voor stap naar professioneel therapeutschap.


De opleiding tot energetisch therapeut omvat:

Modules 2e jaar (Verdiepingsjaar)

 • Module 6: Toegepaste meridiaankennis (3 dgn)
 • Module 7: Anamnese en diagnostiek (2 dgn)
 • Module 8: De Ankh (4 dgn)
 • Module 9: De kosmische schijf, Oerbehandeling, Leverbehandeling, Karmische ziekten Kosmische energie en Kundalini (6 dgn)
 • Module 10: Ademtherapie, Edelstenen en kruiden (3 dgn)
 • Training en tussentijdse praktijktoets en kennistoets (2 dgn)


Modules 3e jaar (Specialisatiejaar)

 • Module 11: Zielkunde, Regressiemethoden, Lift-Upmethoden (5 dgn)
 • Module 12: Anamneses afnemen, koppelingen leggen, tentamentraining en tentamen Hoofdfase (3 dgn)
 • Module 13: Therapeutische vorming, coach- en gesprekstechnieken (5 dgn)
 • Module 14: Praktijkvoering en wet- en regelgeving, Presentatie werkstuk, (2 dgn) en supervisie (2 dagdelen) 2 proefpersonen die je tijdens de opleiding gaat behandelen onder toezicht.
 • Eindexamen: praktijktoets en kennistoets
 • Spirituele afsluiting en diploma uitreiking


Hoe zien onze lesdagen eruit


We starten de lesdagen om 10:00 uur. De lesdagen kennen altijd een kort meditatief moment om bij jezelf te komen. Vervolgens wordt klassikaal een korte theoretische uitleg van de behandelingen gegeven die je dan onder het toeziend oog van de docent en co-docent op elkaar gaat uitvoeren. Op die manier ervaar je hoe het voelt om ze te geven en hoe het voelt om ze te ontvangen. Een echte praktijkdag dus, waarbij je na iedere behandeling elkaar feedback geeft. Rond 17:00 uur eindigen we de lesdag.


Deelnamekosten

De deelnamekosten bedragen € 2225,00 per studiejaar (of 5 termijnen van € 465). Dit is inclusief het zéér uitgebreide en door Malva Opleiding uitgebracht lesmateriaal.In het 1e jaar komt er de aanschaf van een therapeutische Ankh (€ 165) en 2 Kosmische schijven (€ 30,00/stuk) en voor het 2e jaar geldt de volgende aanvullende literatuur: De Kracht van oplossingen van Peter de Jong & Insoo Kim Berg, Liefde In Wonderland van Riekje Boswijk-Hummel, Als praten bij je werk hoort van Hans Janssen, Licht op Schaduw van Debbie Ford.

toelatingseisen

Je hebt de basisopleiding succesvol afgerond.

Wanneer start deze opleiding?

Op  1 september 2024 start de opleiding energetisch Therapeut te Gent. Voor deze opleiding worden de lesdagen voorzien op zondagen. Verdere datums worden binnenkort weergegeven.

Leslocatie:

Voor onze lessen maken we gebruik van de grote ruimte in De Blauwe Poort, Collegebaan 49 te Melle. een sfeervolle en gezellige ruimte. De rustgevende leemarchitectuur vangt het licht en bewaart de stilte. Muurverwarming zorgt voor een weldadige stralingswarmte in de winter en in de zomer blijft het aangenaam koel.

Vragen

Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met Dirk: info@malva-opleiding.be of bel: 0494/699133 

HBO opleiding

Onze opleiding Malvatherapeut / Energetisch therapeut is een door het CPION geaccrediteerde HBO registeropleiding. Na het behalen van het eindexamen kan je naast het diploma Malvatherapeut/Energetisch therapeut ook een officiëel diploma van de Stichting Hoger Onderwijs Nederland aanvragen.